Hyundai Palisade Forum banner

Ograniczona funkcja oszczędzania baterii

1 reading
5 views 2 replies 2 participants last post by  HardRightEdge  
#1 ·
Zaskakuje mnie, że jedyną funkcją oszczędzania baterii według instrukcji obsługi jest automatyczne wyłączanie świateł postojowych w określonych okolicznościach.

Coś niezwiązanego sprawiło, że to sprawdziłem, więc jeszcze mnie to nie dotknęło. Wniosek jest taki, aby nie zostawiać uchylonych drzwi ani w inny sposób nie pozostawiać włączonego oświetlenia wnętrza ani nie słuchać radia przez dłuższy czas bez uruchomionego silnika.

#2 ·
Radio jest sterowane przez ustawienia zachowania zasilania, wyłączy się po wyłączeniu pojazdu lub pozostanie włączone przez 10 minut. Pojazd wyłącza również Bluelink i komputery, jeśli pojazd nie zostanie uruchomiony przez cztery dni.

#3 ·
Radio jest sterowane przez ustawienia podtrzymania zasilania, wyłączy się po wyłączeniu pojazdu lub pozostanie włączone przez 10 minut. Pojazd wyłącza również Bluelink i komputery, jeśli pojazd nie zostanie uruchomiony przez cztery dni.
Z Pańskiego opisu nie wynika, że odtwarzanie radia w trybie akcesoriów jest uwzględnione. I brak wyłączania oświetlenia wnętrza?